Öljyhamppu

Viljelemme ja pakkaamme öljyhamppua eläinten ja erityisesti hevosten lisäravinteeksi. Tuotteemme on viljelty ilman torjunta-aineita.

 

juoksu

Hamppu antaa vauhtia

Öljyhamppu

hamppu

Hamppua suosittelemme erityisesti hevosille jotka kärsivät mm. iho-ongelmista, huonosta karvasta, heikoista kavioista, vatsantoiminnan häiriöistä tai vaikkapa nivelvaivoista. Hampun sisältämät öljyt hoitavat hevostasi kokonaisvaltaisesti. Hamppu maistuu myös mainiosti muille eläimille joiden ruokavalioon kuuluvat viljat ja siemenet.

Öljyhamppu sisältää juuri oikeassa suhteessa (3:1) omega-6 ja omega-3 rasvahappoja. Gammalinoleenihappoa (omega-6) vaikuttaa ihonhoitoon ja ihovaurioiden korjaamiseen sekä stearidonihappo(omega-3) koko rasva-aineenvaihdunnan tasapainottamiseen. Se sisältää myös runsaasti e-vitamiinia, joka toimii elimistössä antioksidanttina. Runsas kuitupitoisuus auttaa tasapainottamaan vatsan toimintaa. 

Viljelemme Suomalaista Finola lajiketta

hampunsiemen_viljamitta kanat_viljamitta Haluaisitko syödä omega munia?

 

Hamppu verrattuna muihin kasveihin

Hamppu on öljykasvi ja siis samankaltainen kuin rypsi, pellava, chia ja auringonkukka. Jokainen on kuitenkin loppujen lopuksi myös aika erilainen. Vaikka siis syöttäisit jo esimerkiksi kauraa ja pellavaa, ei hamppua kannata unohtaa laskuista mm. E-vitamiinin ja erinomaisen tasapainoisen rasvahappokoostumuksen ansiosta.

Suuria eroja kasveilla on rasvahappo-, proteiini- ja kuitukoostumuksessa.  Hampun kuitu on lähes kokonaan liukenematonta ja kasvattaa siten massaa suolistossa.

Energia

Hamppu sisältää runsaasti energiaa, joka tulee enimmäkseen rasvasta ja proteiinista. Hiilihydraattipohjaista energiaa (sokerit ja kuitu) ei juurikaan ole.

energianjakautuminen

 

 

Proteiini

Hampun proteiini on hyvälaatuista ja sisältää kaikki välttämättömät aminohapot.  Hamppu sisältää enemmän Arginiinia kuin esimerkiksi soija ja rypsi. Arginiini mm. laajentaa pieniä verisuonia ja lisää näin verenkiertoa ja sitä kautta ravintoaineiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista. Arginiini lisää kasvuhormonin eritystä ja auttaa siten erityisesti lihasten kasvuun. Kasvuhormonin ja sen rajoittaja-aineen somatostatiinin toimintatavasta johtuen, suosittelemme hamppua erityisesti palautukseen treenin jälkeen.

 

aminohappopitoisuus

Proteiinin aminohapot /100g tuotetta. Ympyrän keskellä suurin pitoisuus. Nimen perässä on kerrottu proteiini pitoisuus

Ravintoainekoostumus

Alla olevista kuvista näet miten paljon eri aineosia ja missä suhteissa ne jakautuvat öljyhampun,  chian, pellavan ja kauran tapauksessa. Listaus ei pidä sisällään aivan kaikkia pienempiä ainesosia. Saat kuvat isommaksi klikkaamalla.

hamppu chiapellavakaura

 

 

 

 

Hamppu tuotteemme

Tässä ovat hamppua sisältävät rehumme, löydät lisää tuotteita kaupastamme

Lähteet